KD Hämeen puheenjohtajaksi Sonja Falk ja varapuheenjohtajaksi Mikael Viitala

sonja ja mirja
(vas.) Sonja Falk ja Mirja Pöhö juuri kukitettuna

KD Hämeen piiri piti syyskokouksensa Riihimäellä 21.11, piirin kannanotto:

Tarmoa työllistämiseen – toivoa talouteen

Kuntien on työskenneltävä tarmokkaammin työllisyyden parantamiseksi ja työllistämistoimenpiteiden lisäämiseksi. Kuntien budjettien matematiikka toimii kuntia itseään vastaan, ellei suunnanmuutosta työllistämisessä saada pikaisesti aikaan.

Kuntien tulee käyttää luovuutta ja ottaa käyttöön kaikki keinot työllisyyden parantamiseksi. Esimerkiksi Kuusamossa käytössä oleva työllistämismalli, jossa kaupunki maksaa pitkäaikaistyöttömän työllistävälle avustusta enintään työmarkkinatuen kuntaosuuden verran, on otettava käyttöön Hämeessäkin. Tuen on oltava mahdollinen sekä yrityksille, yhteisöille, yksityisille että julkisille työnantajille. Kunnat säästävät myös tällä hetkellä työhönvalmennuspalveluista, vaikka se ei ole kokonaistaloudellisesti järkevää.

Pitkäaikaistyöttömyyden vähentyessä pienenee myös työmarkkinatuen kuntakohtainen maksuosuus. ”Sakkomaksujen” vähentyminen järkevillä työllistymistoimilla on aina kunnan etu.
——–

Sonja Falkista KD Hämeen puheenjohtaja, varapuheenjohtajaksi Mikael Viitala

KD Hämeen piiri valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Sonja Falkin (39 vuotta) Lahdesta ja varapuheenjohtajakseen Mikael Viitalan (34 vuotta) Hausjärveltä. Falk työskentelee Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä vastuualueenaan mm. sosiaali- ja terveyspolitiikka, sivistyspolitiikka, hallinto- ja oikeuspolitiikka sekä perusoikeudet. Falk on tullut tunnetuksi muun muassa sisäministerin erityisavustajana viime kaudella sekä eduskuntavaaliehdokkaana viime vaaleissa. Hän on myös mukana Lahden kunnallispolitiikassa.

Mikael Viitala on Hausjärven KD:n varapuheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen. Viitala työskentelee HR-koordinaattorina. Viitala on aiemmin toiminut mm. KD nuorten puheenjohtajana.

Piirihallitukseen valittiin uusina jäseninä mukaan KD Lahden puheenjohtaja Jami Lyyra Lahdesta, Hollolasta kunnanvaltuutettu Salamat Masih, Asikkalasta varakunnanvaltuutettu Aarno Tiihonen ja KD Riihimäen puheenjohtaja Jones Pohjanvuori.

Piirihallituksessa jatkavat: Teija Arvidsson, Hämeenlinna, Ismo Portin, Riihimäki, Pertti Laaksonen, Orimattila, Reino Honkanen, Nastola, Asta Jaakkola, Forssa, Eero Jalonen, Hämeenlinna, Janne-Ville Kinnunen, Hattula, Tapio Liljaniemi, Heinola, Marjo Loponen, Lahti, Susanna Peltonen, Tammela ja Mikael Viitala, Hausjärvi.

Toiminnanjohtajana jatkaa Kalevi Rämö Hämeenlinnasta ja piirisihteerinä Nina Aitola Hattulasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s