50-vuotias Hämeen KD: Sonja Falk jatkaa puheenjohtajana – varapuheenjohtajaksi nousi Hannele Saari Riihimäeltä

Suomen Kristillisdemokraattien (r.p.) Hämeen piirin puheenjohtajana jatkaa Sonja Falk Lahdesta. Hän työskentelee KD eduskuntaryhmän poliittisena sihteerinä ja on aktiivisesti mukana myös kuntapolitiikassa, muun muassa kaupunginhallituksen jäsen.  Uutena piirin puheenjohtajistoon nousi riihimäkeläinen luokanopettaja ja kaupunginhallituksen jäsen Hannele Saari, joka valittiin piirin varapuheenjohtajaksi. Hän edustaa piiriä ensi vuonna myös puoluehallituksessa. Puoluehallituksen varajäseneksi valittiin sairaanhoitaja, palvelupäällikkö ja kunnanhallituksen jäsen Nina Aitola Hattulasta. (Kuvassa vasemmalta oikealle Sonja Falk, Hannele Saari, Nina Aitola.)

Hämeen KD:n piirihallitukseen uutena valittiin Jouko Vuorenniemi Heinolasta, Irmeli Lehtonen Hämeenlinnasta, Maritza Äikää Lopelta, Kari Kallio Asikkalasta ja Jaakko Rissanen Orimattilasta. Piirihallituksessa jatkavat Tapani Ihalainen Hollolasta, Jami Lyyra ja Iida Hovi Lahdesta, Marja Kaitainen Lahden Nastolasta, Asta Jaakkola Forssasta, Matti Eklund ja Kalevi Rämö Hämeenlinnasta, Janne-Ville Kinnunen Hattulasta ja Mirja Pöhö Janakkalasta.

Hämeen KD juhli lauantaina 11.11. piirin 50-vuotisjuhlia Hausjärvellä Lepolan talossa ja piti sitä ennen syyskokouksensa. Juhlissa esiintyivät gospelartisti Harri Helenius sekä pianotaiteilija Tuomas Nikkanen. Juhlapuheen piti piirin kansanedustaja Päivi Räsänen. (Kuvia juhlista saatavilla mm. KD Hämeen Facebook-sivulla https://www.facebook.com/KDHame/)

 Piirikokouksen kannanotot:

Lääkemenojen omavastuuosuutta on alennettava

Hallitus on leikannut lääkekorvauksia moneen otteeseen kuluvalla kaudella. Lääkemenojen omavastuuosuuksien kasvattaminen on suora leikkaus iäkkäämpien ihmisten jo ennestään heikosta toimeentulosta. Kipeimmin nämä leikkaukset ovat kohdistuneet jo ennestään kaikkein heikoimmassa asemassa oleville kansalaisille, kuten pitkäaikaissairaille ja ikääntyneille, joiden lääkekulut ovat suurimmat.

Lääkekorvausten omavastuuosuuksien vuosittaista maksukattoa on alennettava tuntuvasti. Lääkekorvausjärjestelmää on myös uudistettava niin, että alkuvuoden kulurasitus ei muodostu jatkossa niin kohtuuttomaksi. Mikäli lääkekorvausten maksukatto on edellisenä vuonna täyttynyt, maksukatto on voitava voida osittaa täyttyväksi useammalle kuukaudelle. Liian moni kertoo joutuvansa valitsemaan alkuvuonna lääkkeet tai ruuan, sillä raha ei riitä molempiin.

Kuntien talous ei parane perusopetuksen laadusta leikkaamalla

Laadukas perusopetus on suomalaisen osaamisen kulmakivi. Perusopetuksen laadusta säästäminen on lyhytnäköistä kuntapolitiikkaa ja tuo lopulta lisäkustannuksia, kun ennaltaehkäisevän, varhaisen tuen vähentyessä joudutaan turvautumaan raskaampiin, korjaaviin toimenpiteisiin. Esimerkiksi liian suuret lapsiryhmät heikentävät osaavien ja ammattitaitoisten opettajien mahdollisuuksia lapsen yksilölliseen kohtaamiseen, huomioimiseen sekä kehityksen ja oppimisen tukemiseen ja syrjäytymisriskiin tarttumiseen. Vaikutukset ulottuvat pitkälle lapsen myöhempään elämään mm. koulu- ja opiskelumenestystä heikentäen.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s